Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English
Du er her:  Oslo kommune > Byantikvaren > Gul liste

Byantikvarens Gule liste i Kulturminnesøk

Gul liste er overført til den nasjonale kulturminnedatabasen Askeladden.

Publikumsversjonen av Askeladden heter Kulturminnesøk, og her kan alle nå få full oversikt over hovedstadens registrerte kulturminner. Her kan Oslos innbyggere selv sjekke vernestatus for bygården sin eller huset sitt, og gjennom kart, bilder og tekst finne mer informasjon om de registrerte kulturminnene.

Man kan oppleve tekniske problemer nå i startfasen, vi ber om at dette meldes til Riksantikvaren.

I kartet er kulturminnene fargekodet, slik at det er enkelt å se hva slags vernestatus de enkelte registreringene har: Rød betyr fredet, oransje betyr vernet etter plan- og bygningsloven og gult betyr kommunalt listeført. Man kan navigere rundt i de ulike byområdene ved hjelp av musepekeren, og ved å klikke på et registrert kulturminne får man opp utvalgt informasjon om kulturminnet med en link til flere opplysninger i Kulturminnesøk.  Klikk her for å komme til direkte til kartet.

Byantikvarens informasjonsark for Gul liste foreligger nå i oppdatert versjon. Det kan lastes ned her, eller under fanen informasjonsark/veiledere. Her er bl.a. de ulike vernekategoriene beskrevet. Du kan også lese mer om de ulike vernetypene her: Kulturminnesøk - vernetyper

 

Gå direkte til:

Gul liste - kart

Kulturminnesøk